Chinli-Tuina

Tuina (spreek uit als twie-na) is een van de in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikte therapieën. Deze therapievorm kent heel veel verschillende massage- en manipulatietechnieken die toegepast worden op het lichaam. In China wordt deze massage al duizenden jaren in de ziekenhuizen toegepast. De resultaten die men hiermee bereikt zijn enorm.

De behandeling

Chinli®-Tuina massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie) en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. Door Chinli®-Tuina massages komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd.

Tuina therapie is zeer effectief voor het behandelen van klachten die te maken hebben met de wervelkolom, de gewrichten, spieren en pezen. In mijn praktijk geef ik de massages vaak in combinatie met behandeltechnieken als Cupping, Gua-sha, Moxabehandelingen en Voetreflextherapie

massage therapist using body oil for massage in spa salon
Giving relaxing back massage

Duur van behandeling

Een klachtgerichte behandeling duurt 45-60 minuten. De eerste behandeling duurt langer, ongeveer anderhalf uur, omdat ik dan een intakegesprek met u heb en het behandelplan met u bespreek. Over het algemeen wordt na 4-5 behandelingen geëvalueerd. We bekijken dan of het gewenste doel is behaald, hoe u de behandelingen heeft ervaren en hoe een eventueel vervolgtraject eruit zal zien.

De behandeling voor kinderen is korter, ongeveer 30 minuten. Voor een preventieve werking is één behandeling per 4 tot 6 weken voldoende.

Werking

Een behandeling is rustgevend en stimulerend. Het lichaam wordt geactiveerd en tot reiniging aangezet waardoor een lichte verergering van de klacht kan optreden. Dit kan zich in eerste instantie uiten in verandering in ontlasting, transpireren, huilen, dromen etc.

WhatsApp
Verzenden via WhatsApp