Hypnotherapie

Hypnotherapie is een behandelmethode bij o.a. klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance (oftewel hypnose) vormt de spil van deze therapie. Daarnaast maakt de hypnotherapeut gebruik van andere evidence based therapievormen. Dat wil zeggen dat de werking daarvan is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek.

De behandeling

Bij hypnose wordt u in een staat gebracht waar het mogelijk is om verandering aan te brengen in uw onderbewustzijn. Deze veranderingen zijn op geen enkele andere manier door te voeren. Meestal hebben mensen de angst dat ze dan dingen gaan doen die ze niet willen maar dat is niet de realiteit. Het is onmogelijk om in hypnose suggesties aan te nemen die niet bij u passen of die ingaan tegen uw normen, waarden of religie. Die worden simpelweg niet geaccepteerd door uw onderbewustzijn. Er worden dus alleen veranderingen doorgevoerd waar u volledig achter staat.

Duur van behandeling

Een behandeling duurt gemiddeld een uur. De eerste behandeling duurt langer omdat er een intakegesprek plaatsvindt om te onderzoeken wat er veranderd kan worden. Er zijn soms meerder behandelingen nodig.

Werking

Hypnose is een snelle manier om veranderingen in je onderbewustzijn aan te brengen. Mogelijk vraagt u zich nu af waarom u dat zou willen en het antwoord is simpel. Alles wat u maakt tot wat u bent komt voort uit uw onderbewustzijn. Alle gewoontes goed of slecht, gevoelens over eigenwaarde, doelen die u wel of niet kunt bereiken in het leven, alle belemmeringen, alle angsten, ze liggen besloten in het onderbewustzijn waar u er niet bij kunt. Met hypnose zijn de mogelijkheden onbeperkt

Mocht u nog vragen hebben aarzel dan vooral niet om ze te stellen. Dit kunt u telefonisch doen of door middel van het contactformulier.

WhatsApp
Verzenden via WhatsApp