Over Belle Corpo

Ik werk vanuit de gedachte dat iedereen zelf verantwoordelijkheid draagt voor zijn of haar gezondheid. Vaak legt men de klacht bij een therapeut neer of wordt er verwacht dat deze de kwaal geneest. Het ontstaan van lichamelijke klachten heeft meestal een samenhang met persoonlijke denkbeelden en handelen. Om daar verandering in te brengen, moet u goed luisteren naar de signalen die uw lichaam geeft.

Naast een behandeling is uw eigen inbreng voor genezing dus minstens zo belangrijk. Samen met u wordt daarom overlegd wat het beste behandelingstraject zou kunnen zijn.

Wie ben ik

Mijn naam is Wilma Bouwhuis, ik ben getrouwd en heb een zoon. In 2009 ben ik in aanraking gekomen met voetreflextherapie en ben toen de opleiding Voetreflexologie gaan volgen. Daarna ben ik de opleiding Voetreflex Plus gaan volgen bij Total Health®. De Westerse en Chinese benadering van voetreflexbehandelingen wordt hier gecombineerd. De Chinese benadering betrekt ook de acupunctuurpunten en de meridianen bij de behandeling. Dit zal de effectiviteit van een gerichte behandeling op een specifieke klacht sterk ten goede komen.

Daarnaast heb ik in 2014 de opleiding Chinli-Tuina gevolgd en mijn diploma Tuina therapeut gehaald. Ik ben in China geweest en heb daar in ziekenhuizen mee mogen lopen en theorie lessen gevolgd, gegeven door Tuina specialisten.

Belle Corpo staat voor mooi lichaam. Het mooie van het lichaam is dat door voetreflexmassage en Tuina massage het zelfgenezend vermogen gestimuleerd wordt.

Chinese geneeskunde en meridianen

Het menselijk lichaam is in feite een immense massa van energetisch geladen deeltjes. Dankzij die energie werken onze organen en kunnen we voelen, lopen, ademen, praten enzovoort. De Traditionele Chinese Geneeskunde gelooft dat er in die energetische massa 12 energiebanen (meridianen) te onderscheiden zijn. Die 12 meridianen hebben zowel een lichamelijke als een emotionele functie.

Wat zijn meridianen precies?

De Traditionele Chinese Geneeskunde gelooft dat er een levenskracht door ieder lichaam stroomt die onze organen met elkaar verbindt: de Qi of chi. Letterlijk gezien betekent Qi ‘adem’. Daarmee geeft het al aan hoe cruciaal de Qi is voor een optimale gezondheid. Qi wordt dan ook gezien als de levenskracht die aan de basis ligt voor fysiologische processen.

Die levenskracht wordt gezien als een netwerk van 12 energiebanen: meridianen. Elke meridiaan beïnvloedt een ander lichaamsorgaan. Naast de lichamelijke functie heeft iedere meridiaan daarnaast ook een specifieke psychologische functie. Die levenskracht wordt gezien als een netwerk van 12 energiebanen: meridianen. Elke meridiaan beïnvloedt een ander lichaamsorgaan. Naast de lichamelijke functie heeft iedere meridiaan daarnaast ook een specifieke psychologische functie.

Specialisaties

Zwangerschapsreflexologie is een specialisatie binnen de reflexologie. Tijdens de zwangerschap moet het lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om de gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Ook na de bevalling helpt een behandeling de vrouw om weer op krachten te komen en sneller haar balans terug te vinden.

Stuitligging is vaak goed te behandelen met voetreflex. Door diepe ontspanning en opbouwen van energie voor de baby met oa Moxa therapie zou de baby kunnen gaan draaien.

Een overtijdbehandeling kan de bevalling op gang brengen. Door ontspanning en drukpunten op acupunctuur punten kunnen de weeën op gang komen.

Van verminderde vruchtbaarheid wordt gesproken wanneer een man en een vrouw een jaar of langer regelmatig geslachtsgemeenschap hebben gehad zonder voorbehoedsmiddelen en er geen zwangerschap tot stand is gebracht. Het percentage vruchtbaarheidsstoornissen wordt steeds hoger, momenteel bedraagt het al ongeveer 25% van de vrouwen. Met reflexologiebehandelingen wordt de balans in het lichaam geoptimaliseerd. Specifieke problemen kunnen worden behandeld, zowel bij de man als bij de vrouw.

Cupping is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, hoewel de behandeling ook in de Perzische geneeskunde voorkwam. Er zijn twee soorten cupping te onderscheiden, namelijk het zogenaamde ‘dry cupping’ en ‘vuurcupping’. Bij dry cupping wordt de cup vacuüm gezogen aan de huid. Vervolgens zal de zuigkracht zijn werking doen. De cups blijven meestal 10 tot 20 minuten staan. Cupping pas ik in combinatie met een voetreflex- of Tuina massage toe.

Vuurcupping pas ik niet toe in mijn praktijk.

Schrik niet wanneer je na cupping in de spiegel kijkt. De cupping behandeling kan blauwe of rode plekken achterlaten die een paar dagen en soms weken zichtbaar blijven. De oorzaak van deze plekken is de hoge druk die de cups op de bloedvaten uitoefenen. Ondanks dat de plekken er niet fraai uitzien, is de behandeling meestal niet pijnlijk. Het kan zelfs zeer aangenaam aan voelen. De zuigkracht geeft de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om zo spierknopen en spanning in het lichaam te verminderen. Deze therapie zal dus niet alleen je klachten aanpakken, maar het lichaam ook nog eens volledig laten ontspannen.

Steeds meer kinderen krijgen te maken met ADHD en/of dyslexie. Een aantal kinderen heeft last van beide, zowel van ADHD als van dyslexie. Kinderen met ADHD en dyslexie zie je door voetreflexmassage binnen een aantal weken daadwerkelijk veranderen.

De 4-lagentechniek is gebaseerd op het principe dat in de voet in 4 lagen zijn te onderscheiden: 1. de huid, 2. de oppervlakkige spierlaag, 3. de dieperliggende spierlaag en 4. het skelet. De techniek, een combinatie van anatomie, reflexologie en bewegingstherapie, stelt de therapeut in staat, diep en effectief te kunnen behandelen. De techniek richt zich vooral op stimulering van de doorbloeding van de voet en het soepel maken van de weefsels in de voet.

De techniek is zeer geschikt voor mensen met bijv. Burn-out, chronische vermoeidheid of bij fysieke (pijn) voetklachten.

Lagen Reflexologie is zeer goed te combineren met andere methoden en technieken.

De Yun Hua massage is een Chinese massagevorm. Deze behandeling is specifiek ontwikkeld om overtollig vetweefsel kwijt te raken en biedt ondersteuning bij gewichtsbeheersing. Om het beste resultaat te bereiken plan je 10 behandelingen van circa 1 ½ a 2 uur in 2 a 3 weken. Op deze manier geef je je spijsverteringssysteem een kickstart om het weer in balans te krijgen. Voorwaarden voor een goed resultaat zijn een goed beweeg- en voedingspatroon, waar je uiteraard ook advies over krijgt.

Na een chemokuur zijn klachten zoals neuropathie en bewegingsproblemen van voet, enkel en onderbeen een veel voorkomend probleem. 

 Met behulp van speciale voetreflextechnieken,
welke in de sportreflexologie zijn ontwikkeld, is het mogelijk om de chemoresten die op de zenuwuiteinden blijven zitten, te verminderen, waardoor de bijbehorende klachten verminderen.

In het voorjaar van 2021 ga ik de opleiding Oncoreflex volgen.

OncoReflex is een zachte en humane massage speciaal voor mensen met kanker. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verbeteren. Per bezoek bekijken we waar behoefte aan is.
Een oncoreflexmassage is geen behandeling, wel een heel bijzonder massagevorm! Het is op dit moment in Engeland een van de meest populaire vormen van complementaire therapie bij mensen met kanker.

 

Waarom Oncoreflex® massages?

Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek maar ook op emotioneel en mentaal gebied.  De behandelingen, chemotherapie, bestralingen, operaties en/of hormoontherapie hebben een diepe impact.  Hoewel Oncoreflex massages niet genezen bieden ze wel ondersteuning. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van pijn, slapeloosheid, misselijkheid en stress- en angstgevoelens. Het kan de vitaliteit en de kwaliteit van leven verbeteren.

 

De voordelen van Oncoreflex® massages
* Het ontspant lichaam en geest
* Helpt pijn te verminderen
* Helpt om het gevoel van welzijn te verhogen
* Kan het genezingsproces ondersteunen
* Kan de klachten van bijwerkingen verlichten
* Biedt troost en een gevoel van veiligheid
* Kan nadat de reguliere behandelingen afgerond zijn ondersteunen bij het verhogen van de vitaliteit en gezondheid
* De massages worden op uw persoonlijke wensen en behoeften afgestemd

Oncoreflexmassages kunnen voorafgaand, tijdens en/of na de reguliere behandelingen veilig gegeven worden.
De massages zijn tevens een waardevolle ondersteuning op zowel fysiek-, mentaal- als emotioneel gebied voorafgaand aan de oncologische behandelingen.
Wanneer er een ledemaat geamputeerd is kan een oncoreflexmassage ook veel voor u betekenen omdat de aard van de massage een grote flexibiliteit in zich kent.

Neuroreflexologie is ontstaan uit de voetreflexologie en is gericht op het herstellen van de werking van het zenuwstelsel en is vaak efficiënt bij diverse pijnklachten.

Zoals er reflexzones voor organen op de voetzool liggen bestaan er ook gedetailleerde zenuwreflexpunten op de diverse botstukken van het voetskelet.
De zenuwreflexpunten bedekken het gehele zenuwstelsel. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op een bepaalde zenuw of een bepaalde zenuwstructuur en daaraan vasthangende weefsels.
Bij veel pijnklachten gaan functiestoornissen in het bewegingsstelsel en organen vaak samen. Het zenuwstelsel speelt hierbij een centrale rol.De voordelen van het aandrukken van de gerichte zenuwreflexpunten zijn:

1. de neuroreflex-punten op de voeten werken direct via het zenuwstelsel wat een snelle werking kan geven
2. de neuroreflex-punten werken zeer gedetailleerd, waardoor ik mij kan focussen op de pijnklachten
3. de neuroreflex biedt samen met andere technieken een holistische behandeling aan. Je kan het combineren met elke andere vorm van (manuele)therapie.
4. Door een behandeling Voetreflexologie samen met de Neuroreflexologie kan het effect van de behandeling sneller en efficiënter zijn.

Indicaties:
Acute en chronische pijnen waarbij neuroreflex hulp kan bieden zijn onder andere:
• rug-, schouder-, nek-, bekken-, heup-, been en voetklachten
• hoofdpijnen / migraine
• spijsverteringsklachten

Overige indicaties:
• slechte doorbloeding
• hormonale klachten
• emoties
• stress
• burn-out
• postnatale
• depressie

Klachtenregeling

Heeft u een klacht, dan graag eerst contact opnemen met de praktijk, leidt dat niet tot het gewenste resultaat dan kunt u kijken op de site van de VNRT voor de klachtenregeling: vnrt.nl/clienten/klachtenregeling/ 

De praktijk aangesloten bij de :

  • VNRT : Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (www.vnrt.nl)
  • RBCZ : Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (www.rbcz.nu)
  • SCAG : Gespecialiseerde door het ministerie van VWS erkende geschilleninstantie (wkkgz) voor therapeuten in de complementaire en alternatieve zorg.  (www.scag.nl)
WhatsApp
Verzenden via WhatsApp