Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een vorm van reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren wordt toegepast. Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat op o.a. handen en voeten reflexzones liggen die corresponderen met delen van het lichaam. Storingen in de energiedoorstroming van het lichaam kunnen opgeheven worden door deze zones te masseren.

De behandeling

Door een voetreflextherapie behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexzonetherapie is een holistische therapie waarbij gekeken wordt naar zowel de klacht als de leefwijze van de cliënt. Het is een veilige, natuurlijke en ontspannende behandelwijze voor uiteenlopende klachten.

Zelfgenezend vermogen

Het lichaam geneest zichzelf als het de kans krijgt. Reflexzonetherapie helpt het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Deze therapie is zeer doeltreffend om ziekte te voorkomen en werkt ontspannend en helend.

Relieving feet massage
Hands doing Reflexology

Duur van behandeling

Een klachtgerichte behandeling duurt 45-60 minuten. De eerste behandeling duurt langer, ongeveer anderhalf uur, omdat ik dan een intakegesprek met u heb en het behandelplan met u bespreek. Over het algemeen wordt na 4-5 behandelingen geëvalueerd. We bekijken dan of het gewenste doel is behaald, hoe u de behandelingen heeft ervaren en hoe een eventueel vervolgtraject eruit zal zien.

De behandeling voor kinderen is korter, ongeveer 30 minuten. Ook bestaat de mogelijkheid om alleen een ontspannende voetmassage te krijgen van 30-45 minuten. Voor een preventieve werking is één behandeling per 4 tot 6 weken voldoende.

Werking

Een behandeling is rustgevend en stimulerend. Het lichaam wordt geactiveerd en tot reiniging aangezet waardoor een lichte verergering van de klacht kan optreden. Dit kan zich in eerste instantie uiten in verandering in ontlasting, transpireren, huilen, dromen etc.

WhatsApp
Verzenden via WhatsApp